Το κροκί

Κροκί: (γαλλικά : croquis) ένα πρόχειρο σχέδιο στο χέρι, πριν αρχίσουν οι μετρήσεις, βοηθάει στη συνέχεια ώστε να επισημαίνει κανείς για κάθε σημείο που έχει μετρήσει, σε τι αντιστοιχεί

Μετά από ένα χρόνο, και αμέτρητες ώρες μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, σε αναζήτηση της ελάχιστης πληροφορίας που θα μας οδηγούσε στην ταυτοποίηση του ναυαγίου στο Καλαμίτσι, είχε φτάσει η στιγμή μιας ακόμα κατάδυσης για έρευνα. Προφανώς και οι περισσότεροι θεωρούν ότι “Κατάδυση ίσον Αναψυχή”. Αυτό ισχύει ως έναν βαθμό, μιας και μόνον ο σχεδιασμός που προηγείται με την ομάδα μίας αποστολής και στην συνέχεια η επαφή με το υγρό στοιχείο, είναι ικανά να οδηγήσουν σε ψυχική ανάταση. Παρόλ’ αυτά η έρευνα απαιτεί δουλειά και το ναυάγιο για να αποκαλύψει τα μυστικά του θα πρέπει να εξεταστεί και η τελευταία του χαραμάδα, να μετρηθεί και το μικρότερό του μπουλόνι, ώστε όλα αυτά να συγκεντρωθούν και να οδηγήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Θεμελιώδους σημασίας για την κατανόηση της υπάρχουσας μορφής και των δομικών χαρακτηριστικών ενός ναυαγίου, είναι η σχεδίαση του σκαριφήματος (του κροκί όπως είναι γνωστό στους τοπογράφους της ομάδας). Η ανάγκη αυτή για την δημιουργία του, ήταν ο στόχος για τον οποίο σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες καταδύσεις στο ναυάγιο.

Η γνώση οδηγεί σε διεύρυνση του ορίζοντα κατανόησης αλλά και θέτει στην πορεία (με εκθετικό τρόπο) περισσότερα ερωτήματα, για τα οποία ο ερευνητής αναζητά αγωνιωδώς απαντήσεις. Την πρώτη φορά που καταδυθήκαμε στο ναυάγιο, με την αδαή ματιά μου οι δύο λέβητες φάνταζαν ως φουγάρα. Στην πορεία της έρευνας η διεύρυνση των γνώσεων που ακολούθησε μέσα από την μελέτη θεμάτων ναυτικής μηχανικής, οδήγησαν στην κατανόηση των επιμέρους στοιχείων καθώς και της λειτουργίας που αυτά συντελούσαν. Όλα αυτά έγιναν ξεκάθαρα με την δημιουργία και την χρήση του κροκί, του εργαλείου που σε συνδυασμό με το βίντεο αλλά και την φωτογραφία μας οδηγούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την διάταξη και τον συσχετισμό των ευρημάτων. Καθώς τα δύο τελευταία μέσα μπορούν να αξιοποιηθούν μόνον μετά την ανάδυση, το κροκί ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε ως “οδηγός” μας καθ’ όλη την διάρκεια των καταδύσεων.

Ιδού λοιπόν η δημιουργία του Σταύρου:

Kalamitsi wreck
Author: Nikolaos Sidiropoulos

Βιογραφικό Ο Νικόλας Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1977. To 2002 ξεκινάει την ενασχόλησή του με τις καταδύσεις και παίρνει το 1ο αστέρι από τον καταδυτικό οργανισμό CMAS. Θα ακολουθήσουν το 2ο αστέρι καθώς και η ενασχόληση με τις τεχνικές καταδύσεις που θα τον οδηγήσουν στην απόκτηση του TECREC 50. Το 2013 με τέσσερις συνδύτες του ιδρύουν την Ομάδα Εναλίων Αποτυπώσεων οπότε και ξεκινάει την ενασχόληση του με την αρχειακή - ιστορική έρευνα για την ταυτοποίηση και την ανάδειξη της ιστορίας των προς μελέτης πλοίων. Με τις πληροφορίες που αποκτάει από την έρευνα, συγγράφει άρθρα καθώς και αναφορές πεδίου, σχετικά με την υπηρεσία του πλοίου, τα ναυπηγικά χαρακτηριστικά του, τις συνθήκες βύθισης του και τον αντίκτυπο που έχει στην εκάστοτε περίπτωση στις ζωές των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών. Έχει δώσει διαλέξεις σχετικά με την ιστορία των μελετημένων ναυαγίων σε συνέδρια που έχουν διοργανωθεί από την Ομάδα Εναλίων Αποτυπώσεων σε ποικιλία ακροατηρίων, από καθαρά ακαδημαϊκά συνέδρια μέχρι ναυτικά μουσεία με κοινό χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο. Τα άρθρα αυτά δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ομάδας. Παράλληλα από το 2013 είναι υποβρύχιος και επίγειος εικονολήπτης της ομάδας, για την δημιουργία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σε σχέση με τα πλοία που μελετάει η ομάδα, με στόχο την διάδοση του έργου της μέσω των οπτικοακουστικων μέσων. Τα Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα για την δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων ναυαγίων μέσω της μεθόδου της φωτογραμμετρικής αποτύπωσης.