Το κροκί

Κροκί: (γαλλικά : croquis) ένα πρόχειρο σχέδιο στο χέρι, πριν αρχίσουν οι μετρήσεις, βοηθάει στη συνέχεια ώστε να επισημαίνει κανείς για κάθε σημείο που έχει μετρήσει, σε τι αντιστοιχεί

Μετά από ένα χρόνο, και αμέτρητες ώρες μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, σε αναζήτηση της ελάχιστης πληροφορίας που θα μας οδηγούσε στην ταυτοποίηση του ναυαγίου στο Καλαμίτσι, είχε φτάσει η στιγμή μιας ακόμα κατάδυσης για έρευνα. Προφανώς και οι περισσότεροι θεωρούν ότι “Κατάδυση ίσον Αναψυχή”. Αυτό ισχύει ως έναν βαθμό, μιας και μόνον ο σχεδιασμός που προηγείται με την ομάδα μίας αποστολής και στην συνέχεια η επαφή με το υγρό στοιχείο, είναι ικανά να οδηγήσουν σε ψυχική ανάταση. Παρόλ’ αυτά η έρευνα απαιτεί δουλειά και το ναυάγιο για να αποκαλύψει τα μυστικά του θα πρέπει να εξεταστεί και η τελευταία του χαραμάδα, να μετρηθεί και το μικρότερό του μπουλόνι, ώστε όλα αυτά να συγκεντρωθούν και να οδηγήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Θεμελιώδους σημασίας για την κατανόηση της υπάρχουσας μορφής και των δομικών χαρακτηριστικών ενός ναυαγίου, είναι η σχεδίαση του σκαριφήματος (του κροκί όπως είναι γνωστό στους τοπογράφους της ομάδας). Η ανάγκη αυτή για την δημιουργία του, ήταν ο στόχος για τον οποίο σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες καταδύσεις στο ναυάγιο.

Η γνώση οδηγεί σε διεύρυνση του ορίζοντα κατανόησης αλλά και θέτει στην πορεία (με εκθετικό τρόπο) περισσότερα ερωτήματα, για τα οποία ο ερευνητής αναζητά αγωνιωδώς απαντήσεις. Την πρώτη φορά που καταδυθήκαμε στο ναυάγιο, με την αδαή ματιά μου οι δύο λέβητες φάνταζαν ως φουγάρα. Στην πορεία της έρευνας η διεύρυνση των γνώσεων που ακολούθησε μέσα από την μελέτη θεμάτων ναυτικής μηχανικής, οδήγησαν στην κατανόηση των επιμέρους στοιχείων καθώς και της λειτουργίας που αυτά συντελούσαν. Όλα αυτά έγιναν ξεκάθαρα με την δημιουργία και την χρήση του κροκί, του εργαλείου που σε συνδυασμό με το βίντεο αλλά και την φωτογραφία μας οδηγούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την διάταξη και τον συσχετισμό των ευρημάτων. Καθώς τα δύο τελευταία μέσα μπορούν να αξιοποιηθούν μόνον μετά την ανάδυση, το κροκί ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε ως “οδηγός” μας καθ’ όλη την διάρκεια των καταδύσεων.

Ιδού λοιπόν η δημιουργία του Σταύρου:

Kalamitsi wreck
Author: Nikolaos Sidiropoulos

Ο Νικόλας Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στις 28/6/1977 στην Θεσσαλονίκη. Το 2002 πήρε το πρώτο αστέρι της CMAS και ξεκίνησε την ενασχόληση του με τις καταδύσεις. Ασχολείται με την ιστορική και αρχειακή έρευνα της ομάδας, καθώς και την υποβρύχια βιντεοσκόπηση.